As Bloogger

duminică, 23 mai 2010


        O altfel de televiziune :Google TV

                        Google este numărul 1 pe Internet, dar ca orice lider ambiţios                           care îşi    doreşte să se extindă, nu spune niciodată "stop" ci                                   lansează servicii şi cucereşte noi teritorii.Ultima realizare este Google TV, o platformă cu care gigantul din online promite că va schimba modul în care privim televizoarele.
Cei mai mulţi dintre noi avem un ghid TV sau o agendă cu emisiunile, meciurile şi filmele interesante pe care dorim să le urmărim. Ştim în ce zi şi la ce oră se difuzează, dar şi cât durează cu aproximaţie. Ne punem atunci problema dacă suntem sau nu liberi în repectivul interval de timp. Dacă suntem ocupaţi, ne consolăm cu speranţa că le vom vedea în reluare. Pe Internet însă, putem urmări programele favorite oricând avem o fereastră liberă. Singurul inconvenient - monitorul care, cu excepţiile de rigoare, nu ne oferă chiar cea mai grozavă experienţă cinematică, mai ales dacă sunt mai mulţi privitori. Televizorul cu diagonală mare este în schimb ideal.

Plecând de la aceste premise, Google s-a gândit la un lucru cât se poate de simplu şi practic - Internetul direct pe TV, fără să mai fie nevoie de conectarea calculatorului la el. De ce am alege acest serviciu? Pentru confort şi simplitate. Google mizează pe interfaţa Web (Google Chrome) care ne oferă perspective largi în ceea ce priveşte accesul la conţinut.

Accesul la Google TV se va putea face în două moduri: fie cumperi un televizor Web-based care integrează platforma Google, fie achiziţionezi un net-box (set-top box) separat pe care-l conectezi la televizorul actual.

Google a colaborat cu Sony pentru implementarea platformei în noile TV-uri ale companiei nipone, iar cu Logitech şi Intel pentru "plantarea" Google TV în set-top box. Cutiuţa este dotată cu un procesor Intel Atom ce rulează Android OS.

Motorul de căutare este optimizat pentru conţinutul multimedia, iar rezultatele căutării pot fi salvate pe desktop ca favorite . Simplu şi eficient. Unde mai pui că poţi naviga lejer din pat sau canapea. Şi pentru că tot veni vorba de navigare, ai nevoie de un instrument. Acela este telecomanda sau cu tastatura specială ce însoţeşte net-box-ul.

Platforma Google TV va deveni disponibilă spre sfârşitul anului, pentru început în Statele Unite. În 2011 se va extinde la nivel global. Detaliile legate de costuri nu au fost încă anunţate oficial. Tot ce ştim este că Google TV va avea două sisteme de reclame: unul specific televiziunilor, celălalt tipic Web.

                                                                                                                                                                               Sursa: AFP


Niciun comentariu: