As Bloogger

miercuri, 30 iunie 2010

Metrorex a introdus plata şi accesul în staţii cu telefonul mobil

Începând de astăzi, îţi poţi achiziţiona cartele de călătorie prin SMS ! Trimite un mesaj la numărul 801 pentru o călătorie (0,36 Euro), la 802 pentru două călătorii (0,63 Euro) sau la 810 pentru 10 călătorii (1,83 Euro). Preţurile includ TVA-ul.

După transmiterea SMS-ului, vei primi un mesaj multimedia (MMS) ce conţine tichetul/tichetele virtuale, sub forma unui cod QR (vezi imaginea din dreapta). Pentru validarea călătoriei, trebuie să poziţionezi imaginea în dreptul aparatelor de scanare din staţiile de metrou.

În momentul de faţă, există nişte limitări importante: serviciul este disponibil exclusiv pentru clienţii Orange, iar scanner-ele sunt amplasate în doar şase staţii de metrou (în principiu, cele din apropierea universităţilor): Piaţa Victoriei, Universitate, Politehnica, Petrache Poenaru (fosta Semănătoarea), Grozăveşti şi Timpuri Noi. Dacă va fi bine recepţionat, sistemul de plată prin SMS se va extinde.

Cei care apelează la acest serviciu vor primi şi un bonus: acces în portalul Orange gratuit, fără limită de trafic, timp de 24 de ore.

Sursa: Mediafax