As Bloogger

luni, 12 iulie 2010

Cum ajungi de la o rată lunară de 1.100 euro la una de 500 euro. Refinanţarea creditelor, doar pentru clienţii bun-platnici











  Românii care au mai multe credite, carduri şi rate la leasing sunt sfătuiţi de brokeri să îşi consolideze într-un singur împrumut toate datoriile, obţinând astfel o reducere a sumei pe care o plătesc lunar. Împortant este ca cei care solicită refinanţarea să nu fi întârziat cu plata ratelor la bancă. "Relaxarea ratelor reprezintă o soluţie câştigătoare în special pentru clienţii care sunt la limita gradului de îndatorare şi care au accesat mai multe credite în trecut. 

  Condiţia esenţială este ca aceşti clienţi să aibă un comportament bun de plată şi să apeleze preventiv la consultanţa financiară, înainte să ajungă în imposibilitatea achitării datoriilor lunare", ne-a declarat Anca Bidian, preşedinte Kiwi Finance.  

  De exemplu:o familie care are un împrumut, patru carduri şi o rată pentru autoturismul luat în leasing şi plăteşte în prezent lunar circa 1.100 euro - pentru un sold lunar de credite de 36.000 euro - ar putea să îşi reducă această rată la jumătate, ne asigură brokerii de credite. 

Aceştia spun că soluţia pentru acest caz particular o reprezintă unificarea datoriilor într-un credit de 39.500 euro pe 204 luni, cu o rată lunară de 503 euro. "Beneficiul este următorul: clienţii şi-au achitat celelalte datorii şi au acum un singur credit cu o rată cu 54% mai mică", a mai spus Anca Bidian. Şi cei care au carduri de credit - overdraft -, pe lângă un împrumut cu ipotecă şi le pot refinanţa printr-un nou credit.

  Astfel, Anca Bidian ne-a dat exemplu o familie cu rate lunare de 4.245 lei la un credit de nevoi personale cu ipotecă şi două carduri de credit. Soluţia brokerului este un credit de nevoi personale cu ipotecă cu refinanţarea datoriilor în valoare de 64.125 euro pe 20 de ani, cu o rată lunară de 2.180 lei (519 euro).

  Pe de altă parte, reducerile de salarii, diminuarea gradului de îndatorare pe care îl acceptă bancherii, precum şi incertitudinea privind păstrarea locurilor de muncă reprezintă câţiva dintre principalii factori care fac tot mai dificilă refinanţarea unor împrumuturi. 
 

Sursa: www.stiri.acasa.ro