As Bloogger

sâmbătă, 9 aprilie 2011

Top 10 extensii care încetinesc Firefox-ul


Ultima versiune a browser-ului Mozilla, Firefox 4 , nu a reuşit să impresioneze la capitolul viteză. Este însă binecunoscut faptul că Firefox acoperă excelent partea de productivitate, prin numeroasele posibilităţi de personalizare şi mai ales prin extensiile disponibile. Atenţie însă, unele îngreunează drastic browser-ul, iar în condiţiile în care chiar şi fără ele "vulpea" e cam leneşă, e bine de ştiut care anume sunt acele extensii.

Topul de mai jos este unul oficial , recent publicat pe site-ul de add-ons al Mozilla.

Locul 10 - SimilarWeb - Find the Best Sites on the Internet (23% încetinire)

Numele este cât se poate de sugestiv. Această extensie ce constă într-un siderbar, ajută utilizatorul să găsească mai uşor site-uri de calitate, relevante pentru cerinţele sale. Site-urile preferate pot fi împărtăşite apoi prietenilor din comunitatea SimilarWeb.

Locul 9 - Xmarks Sync (-30%)

Este un add-on care foloseşte la organizarea bookmark-urilor - backup şi sincronizare. Xmarks Sync se găseşte şi ca aplicaţie, în versiuni adaptate pentru iPhone, BlackBerry şi dispozitivele cu sistem de operare Android.

Locul 8 - FastestFox - BrowseFaster (-33%)

Această extensie este menită să îmbunătăţească performanţele şi productivitatea prin introducerea unui set de tool-uri (căutare îmbunătăţită, download multiplu, shortcut-uri pentru diverse opţiuni etc.), dar se pare că dovedeşte chiar contrariul, încetind Firefox cu aproximativ 33%, conform datelor furnizate de Mozilla.

Locul 7 - Video DownloadHelper (-33%)

Deşi îngreunează navigarea pe Web cu 33%, Video DownloadHelper este una dintre cele mai populare extensii de Firefox, deoarece te ajută să descarci pe calculator imaginile şi mai ales clipurile video găzduite pe paginile de Internet şi care nu oferă opţiuni de salvare.

Locul 6 - Foxy Tunes (-44%)

Această extensie te ajută să controlezi din browser player-ul multimedia, scutindu-te astfel de gestul (totuşi reflex) de Alt+Tab switch. Foxy Tunes suportă WinAmp, iTunes, Yahoo Music Engine, Pandora, foobar2000, Windows Media Player, Xbox Media Center, Musicmatch, Quintessential, J. River, jetAudio, XMPlay, MediaMonkey, Media Player Classic, Sonique, wxMusik, Real Player, XMMS, Noatun, Juk, Amarok, Music Player Daemon, Rhythmbox şi multe altele.

Locul 5 - FoxClocks (-46%)

FoxCloks este o extensie simplă ce adaugă doar o iconiţă în status-bar, iconiţă care odată apăsată îţi afişează o fereastră ce-ţi permite să vizualizezi ora în diverse zone de pe mapamond. Fereastra poate fi personalizată cu statele favorite. Pe cât de simplă pare însă extensia, pe atât de multe resurse consumă.

Locul 4 - FlashGot (-50%)

Ca şi Video DownloadHelper, FlashGot este considerată una dintre extensiile indispensabile, iar drept dovadă stă numărul uriaş de download-uri: aproape 100 de milioane! Pentru cei care nu ştiu, această extensie este un manager de download-uri foarte bine pus la punct, ce permite descărcarea de multiple link-uri, imagini şi clipuri video Flash de pe o pagină Web cu un singur click. O altă caracteristică a FlashGot este viteza de descărcare optimizată excelent. Cu asemenea facilităţi, nici nu mai contează faptul că mănâncă de resurse Firefox-ul.

Locul 3 - AniWeather (-54%)

AniWeather sau, ca să fie mai clar, Animated Weather, afişează prognoza meteo într-un mod estetic, atractiv, dar cu preţul unui consum important de resurse.

Locul 2 - Firebug (-74%)

Aceasta este cu siguranţă extensia preferată a dezvoltatorilor Web. Chiar dacă încetineşte enorm Firefox-ul, Firebug se dovedeşte o unealtă aproape indispensabilă pentru debugging-ul (rezolvarea bug-urilor din paginile Web), monitorizarea şi editarea HTML-urilor, CSS-urilor, JavaScript-ului şi a altor limbaje specifice Web.

Locul 1 - FoxLingo - Translator / Dictionary (-74%)

Consumă la fel de mult ca şi Firebug, însă FoxLingo merită locul 1 (în sens negativ, evident), deoarece această extensie nu prezintă în acest context o utilitate atât de însemnată precum unealta de debugging mai sus menţionată. Sigur, cu toţii apreciem prezenţa unui dicţionar (eventual a unei aplicaţii tip translator) la un click distanţă, dar nu ştiu câţi dintre noi ne dorim ca acest lucru să fie posibil neapărat prin intermediul unei extensii, mai ales când aceasta ne "omoară" browser-ul.

Toate aceste extensii pot fi găsite şi instalate de aici

Sursa: Mozilla



Niciun comentariu: