As Bloogger

miercuri, 9 februarie 2011

Firefox 4, 5, 6 şi 7, sosesc toate în acest an


Firefox are parte de un ciclu de dezvoltare cât se poate de ambiţios anul acesta, ce presupune parcurgerea a nu mai puţin de patru generaţii distincte, din care ultima, Firefox 7 ar trebui să ajungă pe PC-urile noastre înainte de sfârşitul lui 2011.

Ambiţia echipei de programatori ce contribuie la dezvoltarea browser-ului Firefox merge atât de departe încât mai adaugă încă o cerinţă, care presupune optimizarea aplicaţiei astfel încât interacţiunea cu utilizatorul sa nu impună niciodată timpi de aşteptare mai mari de 50 ms, indiferent de operaţia executată.

În privinţa setului de facilităţi, Firefox 5 va integra ca dotări standard modulele Account Manager şi F1 Simple Sharing, prezente până acum doar ca addon-uri. Firefox 5 este şi prima versiune care oferă suport oficial pentru versiunea pe 64 biti a sistemului de operare Windows 7.

Firefox 6 va aduce în centrul atenţiei suportul pentru aplicaţii Web, alături de optimizări JavaScript şi suport pentru sistemul de operare Mac OS X 10.7.

Setul de facilităţi pregătit pentru Firefox 7 este mai puţin clar. Ştim doar că această versiune va beneficia de pe urma proiectului Electrolysis, ce reorganizează platforma Mozilla într-un sistem modular, în care elemente ca interfaţa, plugin-uri şi chiar paginile web vor constitui procese separate,îmbunătăţind astfel stabilitatea şi performanţa în ansamblu a aplicaţiei.

Această foaie de parcurs nu este chiar bătură în cuie şi mai poate primi unele modificări pe parcurs, însă motivaţia de bază rămâne, anume aceea de a grăbi ritmul în care sunt lansate noi versiuni ale browser-ului Firefox, dezvoltate punând accentul pe menţinerea performanţelor la un nivel optim şi oferirea unui set de facilităţi care să includă cele mai la modă tehnologii ale momentului.

Sursa: Downloadsquad.switched.com